מהן הנקודות החשובות אליהן יש לשים לב, רגע לפני שמאמצים גור?
1. תצפית: בהתחלה תתבוננו בהם בלי להפריע. שימו לב כיצד הגורים מתקשרים אחד עם השני. רצוי לזהות אופי שובב ופעיל אבל לא יותר מידי דומיננטי או שתלטן.
2. מצב תזונתי: הגורים בגיל הרך צריכים להראות שמנמנים ללא קשר לגזע.
3. מצב נפשי: גור צריך לפגוש אותך עם ראש מורם, זנב מקשקש וסקרנות. ביישנות היא תכונה לא מתאימה לגור בן 7-8 שבועות, יכול להצביע על בעיות התנהגות.
4. מראה חיצוני: בדקו בקפדנות את הפרווה, עיניים, אוזניים, החניכיים, שיניים. העיניים צריכות להיות נוצצות,פרווה מבריקה ונקייה, אוזניים ללא הפרשה.
5. חושים: כדאי לבצע בדיקת שמיעה פשוטה. כשפניו של הגור פונים לכיוון אחר , הפילו צרור מפתחות על הקרקע וראו תגובה – הגור צריך להגיב מיד! במצב האידיאלי הוא יבוא על מנת לחקור את המהומה.
6. הדרך הבטוחה ביותר היא פשוט להיוועץ עם ווטרינר מומחה לבדיקה בסיסית.
* חשוב לציין כי גיל 8 שבועות הוא הזמן האידיאלי לאמץ גור. לפני תקופה זו לא מומלץ עדיין לאמץ את הגור, מאחר והוא עדיין צריך את הקרבה אמו ואחיו לפיתוח וסוציאליזציה.
שיקולים נוספים בעת בחירת הגור:
- לבחור גזע מתאים.
גזעים מסוימים מאופיינים במחלות אשר מאפיינות את אותו גזע… במידה וישנה מחלה מסוימת כדאי לעשות סקירת ספרות בנדון.
גם במקרה זה, להיוועץ עם וטרינר בהחלט יכול להיות פתרון יעיל!
- שימו לב על ניקיון כללי של המקום בו מוחזקים הגורים. היגיינה בסיסית היא תנאי הכרחי וחשוב לבריאות. אם תנאי ההחזקה לא נאותים – סביר שהדבר ישפיע על מצבו הבריאותי של הגור.
- בחנו את הורי הגורים – זה אחד הדברים הראשונים שנהוג לבחון. בחנו את הגודל, המראה, הפרווה וכדומה…
- תבררו האם הגורים הוחזקו בבית – זה חשוב מבחינת אינטראקציה האנושית מההתחלה. מגדל טוב מתחיל את התהליך הסוציאליזציה של כלבלב, הדרכה בבית והכשרה בסיסית.
דבר אחרון, בקשו מהמגדל לספק את ההנחיות הבסיסיות לגבי הגור…
לדוג': חיסונים, תילוע, לוח זמני האכלה. תוודאו שלגור ישנן ניירות רישום כגון : פנקס חיסונים עם רישום מדויק של טיפולים שעבר, תאריך לידה, מספר שבב (אם יש).
כיצד לטפל בגור >>
צריכים וטרינר בבאר שבע? רוצים להגיע עם גור לבדיקת היכרות? אורטו-Pet תשמח לעזור לך לאמץ לחיק משפחתך גור בריא וחמוד…